- 220 γρ. ζυμαρικά
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 450 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
- 1 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1/4 κ. γλ. νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 μικρό λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- 2 μεγάλες χούφτες φρέσκο baby σπανάκι
- 2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al dente και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο
αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια
και σοτάρετε για 6 με 8 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 2 λεπτά περίπου,
μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 3
Προσθέστε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τις
νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριά και σοτάρετε για 2 λεπτά, ακόμη,
ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 4
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το
χυμό και το ξύσμα λεμονιού και 1/4 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών
και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Ρίξτε στο τηγάνι το baby σπανάκι και τον τόνο σε
κονσέρβα, καθώς και τα ζυμαρικά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να αρχίσει να
μαραίνεται το σπανάκι.
Βήμα 6
Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και σερβίρετε γαρνίροντας με επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου