Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Κοτόπουλο στο φούρνο με λιαστές ντομάτες και σπανάκι

Υλικά
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 4 μικρά φιλέτα στήθη κοτόπουλου
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 60 γρ. σπανάκι baby
  • 1 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να αφρίσει το βούτυρο.
 
Βήμα 2
Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και προσθέστε το στο τηγάνι. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή, μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί και μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.
 
Βήμα 3
Τοποθετήστε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
 
Βήμα 4
Προσθέστε τις ντομάτες και το κρασί και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίξτε την κρέμα και το ζωμό, βάλτε το κοτόπουλο στο σκεύος και σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
 
Βήμα 5
Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με τα φύλλα βασιλικού.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου