Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Φτιάξε σπιτικό παγωτό με τον πιο εύκολο τρόπο

Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, μπορείς να φτιάξεις λαχταριστό σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανές και περιττούς μπελάδες.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι δυο πλαστικές σακούλες τροφίμων και 15 λεπτά.

Πρόκειται για τον απλούστερο και γρηγορότερο τρόπο να φτιάξεις παγωτό στο σπίτι, καθώς απαιτεί 6 απλά υλικά και λίγο… χτύπημα.

Προσθέτεις στο τέλος τα αγαπημένα σου toppings και απολαμβάνεις…

 

Παγωτό στη σακούλα: Φτιάξε σπιτικό παγωτό με τον πιο εύκολο τρόπο


Τι θα χρειαστείς; Μία κούπα γεμάτη με γάλα και κρέμα γάλακτος (μισό γάλα, μισή κρέμα). Ακόμα και σκέτο γάλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις, το τελικό αποτέλεσμα θα χάσει ωστόσο την κρεμώδη υφή του.

Τα υπόλοιπα υλικά είναι 1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού φυσικό εκχύλισμα βανίλιας, 3 κούπες πάγο και 1/3 της κούπας αλάτι (χοντρό συνήθως, όχι όμως αποκλειστικά).

Σε μια μικρή λοιπόν σακούλα τροφίμων με φερμουάρ, βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Πριν την κλείσουμε, αφαιρούμε τον περιττό αέρα.

 

Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, μπορείς να φτιάξεις λαχταριστό σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανές και περιττούς μπελάδες.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι δυο πλαστικές σακούλες τροφίμων και 15 λεπτά.

Πρόκειται για τον απλούστερο και γρηγορότερο τρόπο να φτιάξεις παγωτό στο σπίτι, καθώς απαιτεί 6 απλά υλικά και λίγο… χτύπημα.

Προσθέτεις στο τέλος τα αγαπημένα σου toppings και απολαμβάνεις…

Παγωτό στη σακούλα: Φτιάξε σπιτικό παγωτό με τον πιο εύκολο τρόπο

Τι θα χρειαστείς; Μία κούπα γεμάτη με γάλα και κρέμα γάλακτος (μισό γάλα, μισή κρέμα). Ακόμα και σκέτο γάλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις, το τελικό αποτέλεσμα θα χάσει ωστόσο την κρεμώδη υφή του.

Τα υπόλοιπα υλικά είναι 1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού φυσικό εκχύλισμα βανίλιας, 3 κούπες πάγο και 1/3 της κούπας αλάτι (χοντρό συνήθως, όχι όμως αποκλειστικά).

Σε μια μικρή λοιπόν σακούλα τροφίμων με φερμουάρ, βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Πριν την κλείσουμε, αφαιρούμε τον περιττό αέρα.

Σε μια μεγαλύτερη σακούλα με φερμουάρ ρίχνουμε τον πάγο και το αλάτι. Τοποθετούμε τη μικρή σακούλα μέσα στη μεγάλη και ανακινούμε καλά για 5-10 λεπτά, μέχρι να δούμε το παγωτό να σχηματοποιείται.

Όταν το παγωτό ετοιμαστεί, βγάζουμε τη μικρή σακούλα και την ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση, δεν θέλουμε το αλάτι να παρεισφρήσει στο παγωτό.

Είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη σακούλα, προσθέτουμε τα αγαπημένα μας toppings και απολαμβάνουμε…

 

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου