Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Σπαγγέτι με σκόρδο και ελαιόλαδο

 Υλικά

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1 κ. γλ. κόκκινο τσίλι
  • 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, κατά βούληση

 

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατήστε 60 ml από το νερό τους όταν τα σουρώσετε.
 
Βήμα 2
Προσθέστε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
 
Βήμα 3
Ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ζεστάνετε σιγά σιγά μέχρι το σκόρδο να αρωματιστεί και να πάρει ελαφρύ χρώμα, περίπου 3 λεπτά.
 
Βήμα 4
Ρίξτε στο τηγάνι τις νιφάδες τσίλι και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
 
Βήμα 5
Προσθέστε το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Προσθέστε τα μαγειρεμένα σπαγγέτι και τον μαϊντανό.
 
Βήμα 6
Ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά.
 
Βήμα 7
Προσθέστε αλάτι κατά βούληση και σερβίρετε με τριμμένο τυρί.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου