Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

 Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γρ. παπαρδέλες
  • 300 γρ. μανιτάρια champignon de Paris κομμένα σε φέτες
  • 50 γρ. τυρί ροκφόρ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κονιάκ.
 
Βήμα 2
Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το ροκφόρ. Βράζουμε μέχρι να γίνει μια κρέμα.
 
Βήμα 3
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
 
Βήμα 4
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τα φιστίκια Αιγίνης.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου