Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

Τραγανές τυροκροκέτες

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 100 γρ. ρεγκάτο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • 100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 αυγό για το πανάρισμα
  • Φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
  • 200 γρ. αλεύρι για το πανάρισμα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από αυτά που θα χρησιμοποιήσουμε για το πανάρισμα.
 
Βήμα 2
Φτιάχνουμε μία ζύμη μαλακή και πλάθουμε σε μικρές μπάλες.
 
Βήμα 3
Περνάμε τα μπαλάκια πρώτα από το αλεύρι, ύστερα από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
 
Βήμα 4
Αφήνουμε να ροδίσουν οι κροκέτες γυρνώντας και από τις δύο πλευρές και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου