Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Λαζάνια με κοτόπουλο και φέτα

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 600 γραμμάρια φέτα τριμμένη με λίγα λιπαρά
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 3 στήθη κοτόπουλο ψιλοκομμένα
  • 1 συσκευασία λαζάνια (βράζουμε για 3 λεπτά)
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 ταψί διαστάσεων 35 x 25 εκ.
  •  

Εκτέλεση


Βήμα 1
Σε καυτό νερό βράζετε για 2 με 3 λεπτά τα λαζάνια ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν σκληρά.
 
Βήμα 2
Κόβετε τα στήθη κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από όλες τις πλευρές. Δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, γιατί θα μαγειρευτούν στο φούρνο. Αλατοπιπερώνετε.
 
Βήμα 3
Στρώνετε στον πάτο ενός ταψιού διαστάσεων 35 x 25 εκ. λίγη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και βάζετε από πάνω μια στρώση λαζάνια.
 
Βήμα 4
Ξαναβάζετε κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μετά στρώνετε τα κομματάκια κοτόπουλου.
 
Βήμα 5
Συνεχίζετε με λαζάνια, κρέμα γάλακτος και πάλι κοτόπουλο.
 
Βήμα 6
Ξαναστρώνετε λαζάνια, λίγη κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και τελειώνετε με την φέτα.
 
Βήμα 7
Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου