Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Αρνί με μελιτζάνες και πιπεριές

Υλικά για 4-6 άτομα
  • 1 ½ κιλό αρνί ψαχνό
  • 200 γραμμάρια κασέρι κομμένο σε κύβους
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 300 γραμμάρια πιπεριές κέρατα
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • αλέυρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά κόβετε το κρέας σε κύβους και το αλατίζετε.
 
Βήμα 2
Στη συνέχεια απλώνετε σε μια επιφάνεια λίγο αλεύρι και το αλευρώνετε.
 
Βήμα 3
Αφού ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του αλευρωμένου κρέατος και τα τσιγαρίζετε.
 
Βήμα 4
Πλένετε τις μελιτζάνες και τις καθαρίζετε. Στη συνέχεια τις κόβετε κατά μήκος σε χοντρές φέτες και τις αλατίζετε.
 
Βήμα 5
Τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις τοποθετείτε σε μια σχάρα για να τις ψήσετε στο φούρνο.
 
Βήμα 6
Τις ψήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια.
 
Βήμα 7
Τυλίγετε κάθε κύβο αρνί με 2 φέτες μελιτζάνας.
 
Βήμα 8
Καρφώνετε με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα ξυλάκι για σουβλάκι τις μελιτζάνες γεμιστές με το αρνί και ένα κομμάτι πιπεριά.
 
Βήμα 9
Πλένετε και καθαρίζετε τις ντομάτες. Στη συνέχεια τις τρίβετε από το χοντρό μέρος του τρίφτη.
 
Βήμα 10
Τοποθετείτε τα κομμάτια του αρνιού σε μια γάστρα και ρίχνετε από πάνω τις τριμμένες ντομάτες και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
 
Βήμα 11
Κόβετε το κασέρι σε κύβους και το βάζετε στη γάστρα.
 
Βήμα 12
Σκεπάζετε τη γάστρα και βάζετε το αρνί στο φούρνο, να ψηθεί στους 180 βαθμούς. Θα χρειαστεί τουλάχιστον μια ώρα ίσως και περισσότερο ανάλογα με το πάχος και τη σκληρότητα του κρέατος.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου