Υλικά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βήμα 2
Κόψτε τα μήλα στα τέσσερα και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό.
Βήμα 3
Σκεπάστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Βήμα 4
Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε με τη ζάχαρη. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 5
Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας στη μέση και στη συνέχεια κάθε μισό σε τρία ίσα ορθογώνια.
Βήμα 6
Βουρτσίστε το περίγραμμα ενός ορθογωνίου με νερό και γεμίστε με μια κουταλιά από το μείγμα του μήλου.
Βήμα 7
Πάρτε ένα άλλο ορθογώνιο φύλλο σφολιάτας και κάντε
μερικές σχισμές σε αυτό, προσέχοντας να μην το κόψετε κατά μήκος.
Τοποθετήστε αυτό το κομμάτι πάνω από το μήλο, πιέζοντας τα δύο κομμάτια
ζύμης στις άκρες ώστε να κλείσουν σαν φάκελος.
Βήμα 8
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίστε με επιπλέον ζάχαρη.
Βήμα 9
Ψήστε για 12- 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το φύλλο και να ροδίσει.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου