- 2/3 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
- 2 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού
- 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. σ. σησαμέλαιο
- 1 κ. σ. κορν φλάουρ
- 1 κ. γλ. σάλτσα Sriracha, ή περισσότερο για γεύση
- 1 κ. γλ. αλεσμένο τζίντζερ
- 1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μοσχαρίσια μπριζόλα 450 γρ., κομμένη σε λεπτές φέτες κατά μήκος του κόκκαλου
- 1 κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε τη σάλτσα σόγιας, με
το ζωμό κοτόπουλου, το μέλι, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο, το
σησαμέλαιο, το κορν φλάουρ, τη σάλτσα Sriracha, το τζίντζερ, τις νιφάδες
κόκκινου πιπεριού και 1/4 φλιτζάνι νερό. Αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε
μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τη μπριζόλα και μαγειρέψτε,
αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσει, περίπου 3- 4 λεπτά.
Βήμα 3
Ανακατέψτε το μείγμα μπρόκολου και σάλτσας σόγιας
μέχρι να μαλακώσει και να πήξει ελαφρώς, περίπου 3-4 λεπτά. Σερβίρετε
αμέσως ως συνοδευτικό δίπλα στις φέτες μοσχαριού.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου