Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Μπουτάκια κοτόπουλου με μουστάρδα και μέλι

 Υλικά

  • 1/3 φλιτζάνι μουστάρδα
  • 1/3 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κιλά μπουτάκια κοτόπουλου
  • αλάτι
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο (ή μπόλικο δενδρολίβανο)
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το μέλι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι.
 
Βήμα 2
Αλατίζετε το κοτόπουλο και τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ. Ρίχνετε με το κουτάλι τη σάλτσα μουστάρδας μελιού πάνω από το κοτόπουλο. Τοποθετήστε το δενδρολίβανο ανάμεσα στα κομμάτια κοτόπουλου.
 
Βήμα 3
Ψήστε για 45 λεπτά η μέχρι να πάρουν χρώμα τα μπουτάκια κοτόπουλου. Αφαιρέστε το πυρέξ από το φούρνο.Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι πάνω από το κοτόπουλο πριν σερβίρετε. Γαρνίρετε με ρύζι.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου