Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Κοτόπουλο Μπαρδουνιώτικο

 Υλικά

  • 1.500 γραμμάρια κοτόπουλο κομμένο μερίδες
  • 1.200 γραμμάρια κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
  • 250 γραμμάρια ελιές πράσινες τσακιστές, χωρίς κουκούτσια
  • 350 γραμμάρια τυρί  κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα κομμένο κύβους
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο να ροδίσει. Το βγάζετε και το κρατάτε κατά μέρος.
 
Βήμα 2
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα ροδίζετε κι αυτά. Προσθέτετε τον πελτέ και 1,5 ποτήρι νερό.
 
Βήμα 3
Αφού βράσει λίγο η σάλτσα προσθέτετε το κοτόπουλο, το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε την φωτιά. Αφήνετε να σιγοβράσει.
 
Βήμα 4
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε τις ελιές και αφήνετε το φαγητό να βράσει άλλα 10 λεπτά.
 
Βήμα 5
Τέλος ρίχνετε το τυρί ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά. Κρατάτε το φαγητό σκεπασμένο για 5 λεπτά και μετά σερβίρετε αμέσως.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου