- 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκές
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1/2 κούπα νερό
- λάδι για το τηγάνισμα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 κουταλιά σούπας σάλτσα πελτέ ντομάτας
- 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλες φέτες, τις
αλατίζουμε να ξεπικρίσουν, τις αφήνουμε να βγάλουν το ζουμί τους. Τις
πιέζουμε με τα χέρια και τις ξεπλένουμε.
Βήμα 2
Τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές,
τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τη σάλτσα, τη ζάχαρη, την πιπεριά,
το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 – 40 λεπτά.
Βήμα 3
Παράλληλα τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις
αφήνουμε λίγο στο πιάτο για να βγάλουν το λάδι τους και να μην γίνει
βαρύ το φαγητό.
Βήμα 4
Στο τέλος προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το αλάτι
στην κατσαρόλα που έχουμε το κρέας και τα βράζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά.
Σερβίρεται ζεστό για γεύμα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου