Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Χοιρινό γλυκόξινο

 Υλικά για 4 άτομα

  • ½ κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • ½  φλ. καλαμποκάλευρο
  • ½  φλ. αλεύρι
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • ½ φλιτζανάκι σπορέλαιο (και επιπλέον) για το τηγάνισμα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 μικρό καρότο, κομμένο σε φέτες διαγώνια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 3-4 ροδέλες ανανά από κονσέρβα κομμένες σε κύβους
  • Για τη γλυκόξινη σάλτσα
  • 5 κουταλιές κέτσαπ
  • 4 κουταλιές sweet chilli sauce
  • 2 κουταλιές σάλτσα δαμάσκηνου
  • 3 κουταλιές νερό
  • 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζετε το χοιρινό και ρίχνετε τη σάλτσα σόγιας.
 
Βήμα 2
Το αφήνετε να μαριναριστεί για 10 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύετε το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι, ενώ σε ένα τρίτο μπολ βάζετε το αβγό.
 
Βήμα 3
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί. Ακολούθως, βουτάτε το χοιρινό στο αβγό και μετά στο αλεύρι.
 
Βήμα 4
Τηγανίζετε λίγο – λίγο το κρέας μέχρι να μισοψηθεί. Καλύπτετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας μια πιατέλα και βάζετε μέσα το χοιρινό να κρυώσει.
 
Βήμα 5
Αλλάξτε λάδι στο τηγάνι και ξανατηγανίστε τα, μέχρι να γίνουν τραγανά.
 
Βήμα 6
Μεταφέρετέ τα πάλι σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
 
Βήμα 7
Στο μεταξύ, αναμιγνύετε όλα τα υλικά της γλυκόξινης σάλτσας σε ένα μικρό κατσαρολάκι και την αφήνετε να κοχλάσει για 3-4 λεπτά.
 
Βήμα 8
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το μισό φλιτζανάκι σπορέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά βάζετε και τον ανανά.
 
Βήμα 9
Μετά, ρίχνετε τη σάλτσα και το τηγανισμένο χοιρινό.
 
Βήμα 10
Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά και το σερβίρετε με άσπρο ρύζι.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου