- ½ κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
- 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- ½ φλ. καλαμποκάλευρο
- ½ φλ. αλεύρι
- 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
- ½ φλιτζανάκι σπορέλαιο (και επιπλέον) για το τηγάνισμα
- 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 μικρό καρότο, κομμένο σε φέτες διαγώνια
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 3-4 ροδέλες ανανά από κονσέρβα κομμένες σε κύβους
- Για τη γλυκόξινη σάλτσα
- 5 κουταλιές κέτσαπ
- 4 κουταλιές sweet chilli sauce
- 2 κουταλιές σάλτσα δαμάσκηνου
- 3 κουταλιές νερό
- 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζετε το χοιρινό και ρίχνετε τη σάλτσα σόγιας.
Βήμα 2
Το αφήνετε να μαριναριστεί για 10 λεπτά. Σε ένα
άλλο μπολ αναμιγνύετε το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι, ενώ σε ένα τρίτο
μπολ βάζετε το αβγό.
Βήμα 3
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί. Ακολούθως, βουτάτε το χοιρινό στο αβγό και μετά στο αλεύρι.
Βήμα 4
Τηγανίζετε λίγο – λίγο το κρέας μέχρι να
μισοψηθεί. Καλύπτετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας μια πιατέλα και
βάζετε μέσα το χοιρινό να κρυώσει.
Βήμα 5
Αλλάξτε λάδι στο τηγάνι και ξανατηγανίστε τα, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Βήμα 6
Μεταφέρετέ τα πάλι σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
Βήμα 7
Στο μεταξύ, αναμιγνύετε όλα τα υλικά της γλυκόξινης σάλτσας σε ένα μικρό κατσαρολάκι και την αφήνετε να κοχλάσει για 3-4 λεπτά.
Βήμα 8
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το μισό φλιτζανάκι σπορέλαιο
και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές. Όταν μαλακώσουν
τα λαχανικά βάζετε και τον ανανά.
Βήμα 9
Μετά, ρίχνετε τη σάλτσα και το τηγανισμένο χοιρινό.
Βήμα 10
Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά και το σερβίρετε με άσπρο ρύζι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου