Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
  • 1 πατάτα
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • κάρδαμο
  • αλατοπίπερο
  • ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
  • λίγο λευκό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. μαργαρίνη
  • μερικές βρασμένες γαρίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά σε κυβάκια και τα σοτάρετε στο λάδι.
 
Βήμα 2
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύετε. Προσθέτετε και το ζωμό.
 
Βήμα 3
Καπακώνετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα με 40 λεπτά. Πολτοποιείτε τη σούπα και τη βάζετε να πάρει μια βράση.
 
Βήμα 4
Τότε προσθέτετε την κρέμα κι ανακατεύετε. Μόλις ξαναπάρει βράση προσθέτετε τη μαργαρίνη. Σερβίρετε διακοσμώντας προαιρετικά με μερικές βρασμένες γαρίδες.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου