Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια

 Υλικά για 4 άτομα

  • 1/2 κιλό ψαρονέφρι σε φέτες
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 1/2 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε δυνατή φωτιά και σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνετε να ζεσταθεί.
 
Βήμα 2
Έπειτα, προσθέτετε το ψαρονέφρι και το ψήνετε και από τις δύο πλευρές, σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να ροδίζει, αλατοπιπερώνετε.
 
Βήμα 3
Προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι που προηγουμένως έχετε ψιλοκόψει και τα μανιτάρια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
 
Βήμα 4
Σβήνετε το ψαρονέφρι με το λευκό κρασί, προσθέτετε τη μουστάρδα και ρίχνετε το πιπέρι με το θυμάρι, αφού πρώτα τα ανακατέψετε καλά.
 
Βήμα 5
Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
 
Βήμα 6
Τέλος, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε διαρκώς για ακόμα 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
 
Βήμα 7
Συνοδεύετε με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές

 

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου