Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Κέικ λαδιού με λεμόνι

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (περίπου ένα λεμόνι )
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις ώρες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ στρογγυλή 28 εκ. και απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας στο εσωτερικό της φόρμας.
 
Βήμα 2
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάτε στη δυνατή σκάλα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 5-7 λεπτά.
 
Βήμα 3
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
 
Βήμα 4
Με μια σπάτουλα σιλικόνης διπλώνετε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού μαζί το μείγμα αυγών. Στη συνέχεια ανακατεύετε απαλά το μείγμα αλευριού με το μείγμα αυγών μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
 
Βήμα 5
Βάλτε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
 
Βήμα 6
Αφαιρείτε το κέικ από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.
 
Βήμα 7
Βγάζετε το κέικ από την φόρμα, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
 
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου