Υλικά για 4-6 άτομα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ στρογγυλή 28 εκ. και απλώνετε ένα φύλλο
λαδόκολλας στο εσωτερικό της φόρμας.
Βήμα 2
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά μαζί με τη
ζάχαρη και χτυπάτε στη δυνατή σκάλα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να
διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 5-7 λεπτά.
Βήμα 3
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 4
Με μια σπάτουλα σιλικόνης διπλώνετε το ελαιόλαδο
με το χυμό λεμονιού μαζί το μείγμα αυγών. Στη συνέχεια ανακατεύετε απαλά
το μείγμα αλευριού με το μείγμα αυγών μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
Βήμα 5
Βάλτε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Βήμα 6
Αφαιρείτε το κέικ από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Βήμα 7
Βγάζετε το κέικ από την φόρμα, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου