Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Κοκκινιστό μοσχαράκι με μπρόκολο

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1,5 κιλό μοσχαράκι ποντίκι ή κιλότο κομμένο σε μερίδες
  • 1  μπρόκολο χοντροκομμένο
  • 1-2 κρεμμύδια
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4-5 ντομάτες ώριμες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/3 κούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ καθαρίζετε πολύ καλά το μπρόκολο με νερό.
 
Βήμα 2
Κόβετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε κομματάκια και τα σοτάρετε σε ελαιόλαδο ή χωρίς για να γίνουν πιο ελαφριά.
 
Βήμα 3
Προσθέτετε και τις μερίδες του κρέατος και τις σοτάρετε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
 
Βήμα 4
Στην συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες αποφλοιωμένες και πολύ ψιλοκομμένες, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 κούπα νερό, αλάτι και πιπέρι.
 
Βήμα 5
Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
 
Βήμα 6
Κατόπιν αφαιρείτε προσεκτικά το κρέας από την κατσαρόλα και βάζετε στην κατσαρόλα το μπρόκολο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμα λάδι και 1 κούπα νερό.
 
Βήμα 7
Αφήνετε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
 
Βήμα 8
Στην συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα το μοσχαράκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 ακόμη λεπτά, να ενωθούν όλες οι γεύσεις μαζί και να πάρει ένα ομοιογενές μείγμα.
 
Βήμα 9
 
Σερβίρετε με φέτα και αν επιθυμείτε λευκό κρασί.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου