Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Τάρτα με σφολιάτα και πολύχρωμες πιπεριές

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 φύλλο σφολιάτας κομμένο στη μέση
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 ή 6 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό  ψιλοκομμένο
  • πιπέρι και αλάτι
  • 1 χούφτα πολύχρωμες πιπεριές μικρές ψιλοκομμένες (κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη)
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • μαργαρίνη λιωμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια κόβετε το φύλλο σφολιάτας στη μέση, κατά μήκος.
 
Βήμα 2
Λιώστε τη μαργαρίνη και αλείψτε τα φύλλα σφολιάτας. Στη συνέχεια τρυπήστε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι.
 
Βήμα 3
Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι, μαγειρεύετε σε δυνατή εστία για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
 
Βήμα 4
Έπειτα χαμηλώνετε την εστία, αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτετε την πάπρικα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
 
Βήμα 5
Απλώστε ομοιόμορφα τα μανιτάρια και στα δυο φύλλα σφολιάτας, πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα τριμμένη και τέλος προσθέστε τις πολύχρωμες πιπεριές χοντροκομμένες.
 
Βήμα 6
Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα μεγάλο ταψί και βάζετε την τάρτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου