Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Ρύζι με κολοκύθα και πιπεριές

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 μέτριες πράσινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λωρίδες
  • 4 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά φλούδα και ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 3 κουταλιές του γλυκού κόκκινο πάστα κάρυ
  • 330 γραμμάρια γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 μέτρια κολοκύθα πορτοκαλί (περίπου 2 1/2 κιλά), ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
  • 1/4 φλιτζανιού χοντροκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
  • Άσπρο ρύζι βρασμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει ελαφρά.
 
Βήμα 2
Προσθέστε το κρεμμύδι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, περίπου για 6 λεπτά.
 
Βήμα 3
Προσθέστε τις πιπεριές, το σκόρδο, το τζίντζερ και ανακατέψτε μέχρι οι πιπεριές να βγάλουν τα υγρά τους περίπου για 1 λεπτό.
 
Βήμα 4
Προσθέστε την πάστα κάρυ, ανακατέψτε για να ενωθεί με το κρεμμύδι και το  πιπέρι και μαγειρεύετε μέχρι να βγάλει τα υγρά του περίπου για 1 λεπτό.
 
Βήμα 5
Προσθέστε το γάλα, το νερό, τη σάλτσα σόγιας και το υπόλοιπο αλάτι, ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά.
 
Βήμα 6
Ρίχνετε τους κύβους κολοκύθας και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 25 λεπτά ανακατεύοντας συστηματικά.
 
Βήμα 7
Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε μέ το χυμό λάιμ.
 
Βήμα 8
Δοκιμάζετε και ρίχνετε αλάτι, αν χρειαστεί.
 
Βήμα 9
Πασπαλίζετε με το κόλιαντρο και σερβίρετε αμέσως πάνω από ρύζι.

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου