Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα σύκο

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη

  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

  • 200 γραμμάρια μαρμελάδα σύκο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βήμα 1
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός της μαρμελάδας και ζυμώνετε είτε με τα χέρια είτε στο μίξερ.
 
Βήμα 2
Μετά κρατάτε λίγο ζύμη για τα μπαστουνάκια που θα κάνετε και την υπόλοιπη τη βάζετε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και την απλώνετε με τα δάχτυλα σας.

Για τη συναρμολόγηση ζύμης – γέμισης

Βήμα 1
Απλώνετε τη μαρμελάδα από πάνω.
 
Βήμα 2
Πλάθετε τα μπαστουνάκια με τη ζύμη που έχετε κρατήσει και τα τοποθετείτε από πάνω.
 
Βήμα 3
Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου