- 1½ κιλό πιπεριές Φλωρίνης
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος) σε φέτες
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
- 2-3 κλαδάκια ρίγανης φρέσκιας
- αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 1 λουκάνικο χωριάτικο σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
- λίγο τρίμμα φέτας
Εκτέλεση
Βήμα 1
Πλένετε τις πιπεριές και τις βάζετε να ψηθούν σε δυνατό φούρνο μέχρι να καψαλιστεί η φλούδα τους.
Βήμα 2
Τις βγάζετε από το φούρνο και τις βάζετε σε πλαστική σακούλα. Τις κλείνετε και τις αφήνετε για λίγο να κρυώσουν.
Βήμα 3
Αφαιρείτε τη φλούδα, τα κοτσάνια και τους σπόρους και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 4
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 5
Προσθέτετε τις πιπεριές με τη ρίγανη, τα γυρίζετε για λίγο στην κατσαρόλα και ρίχνετε το ζωμό.
Βήμα 6
Αφού η σούπα πάρει μερικές βράσεις την πολτοποιείτε επί τόπου με μπλέντερ.
Βήμα 7
Τη ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε
σύμφωνα με τη γεύση σας και την περνάτε από λεπτή σήτα να γίνει εντελώς
βελούδινη. Διατηρείτε τη σούπα ζεστή.
Βήμα 8
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το λουκάνικο και
βγάζετε τις φετούλες στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε τις ροδέλες της
πιπεριάς και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 9
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε πιάτα με μια δυο ροδέλες πιπεριάς, μερικές ροδέλες λουκάνικου και λίγο τρίμμα φέτας.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου