Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Σούπα από κόκκινες πιπεριές με λουκάνικο

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1½ κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος) σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
  • 2-3 κλαδάκια ρίγανης φρέσκιας
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 λουκάνικο χωριάτικο σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
  • λίγο τρίμμα φέτας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε τις πιπεριές και τις βάζετε να ψηθούν σε δυνατό φούρνο μέχρι να καψαλιστεί η φλούδα τους.
 
Βήμα 2
Τις βγάζετε από το φούρνο και τις βάζετε σε πλαστική σακούλα. Τις κλείνετε και τις αφήνετε για λίγο να κρυώσουν.
 
Βήμα 3
Αφαιρείτε τη φλούδα, τα κοτσάνια και τους σπόρους και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
 
Βήμα 4
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
 
Βήμα 5
Προσθέτετε τις πιπεριές με τη ρίγανη, τα γυρίζετε για λίγο στην κατσαρόλα και ρίχνετε το ζωμό.
 
Βήμα 6
Αφού η σούπα πάρει μερικές βράσεις την πολτοποιείτε επί τόπου με μπλέντερ.
 
Βήμα 7
Τη ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας και την περνάτε από λεπτή σήτα να γίνει εντελώς βελούδινη. Διατηρείτε τη σούπα ζεστή.
 
Βήμα 8
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το λουκάνικο και βγάζετε τις φετούλες στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε τις ροδέλες της πιπεριάς και από τις δύο πλευρές.
 
Βήμα 9
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε πιάτα με μια δυο ροδέλες πιπεριάς, μερικές ροδέλες λουκάνικου και λίγο τρίμμα φέτας.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου