Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Πέρκα λεμονάτη στο φούρνο

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 4-5 κομμάτια πέρκα
  • 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουταλιά σούπας κάρυ
  • 2 λεμόνια ξύσμα και χυμό
  • ελαιόλαδο
  • 2 σφηνάκια ούζο ή σαμπούκα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
 
Βήμα 2
Κατόπιν σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα, το κάρυ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού το ελαιόλαδο, το ούζο και το αλατοπίπερο, ώστε να γίνει αρκετά παχύρρευστη η σάλτσα και από πάνω ρίχνετε το ψάρι για να πάρει γεύση.
 
Βήμα 3
Στη συνέχεια λαδώνετε καλά το ταψί και περνάτε το ψάρι από τη σως και την υπόλοιπη την περιχύνετε στις πέρκες, αφού τις έχετε τοποθετήσει στο ταψί.
 
Βήμα 4
Ψήνετε στους 170 στο γκριλ για 45 λεπτά.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου