Για τη βάση
- 1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλο χοντροκομμένο
- 100 γραμμάρια βούτυρο
Για το σιρόπι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1+1/2 κούπα νερό
- Για την κρέμα
- 400 γραμμάρια μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού μαστίχα τριμμένη σε σκόνη μαζί με λίγη ζάχαρη
- 2 φύλλα ζελατίνη μουλιασμένα σε κρύο νερό
- 250γρ λευκή σοκολάτα
- 400 ml κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη
- Γλυκό βύσσινο
- Γλυκό κεράσι
- Γλυκό φράουλα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ξεμπλέκετε το κανταΐφι και το στρώνετε σε φόρμα που αφαιρείται το στεφάνι, χωρίς να το πατικώσετε υπερβολικά.
Βήμα 2
Πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και ραντίζετε με το βούτυρο. Ψήνετε στους 150-160 βαθμούς περίπου 30-40 λεπτά.
Βήμα 3
Θέλετε να γίνει τραγανό και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Βήμα 4
Όταν το βγάλετε από το φούρνο το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και βάζετε να γίνει το σιρόπι. Το βράζετε να δέσει αρκετά.
Βήμα 5
Βγάζετε το στεφάνι από τη φόρμα, αφαιρείτε τον
πάτο, ξανακλείνετε το στεφάνι και το βάζετε στην πιατέλα που θα φτιάξετε
το γλυκό.
Βήμα 6
Βάζετε μέσα τη βάση κανταΐφι που φτιάξατε.
Βήμα 7
Ρίχνετε σταδιακά το σιρόπι, να το απορροφά λίγο – λίγο, χωρίς όμως να κολυμπήσει.
Βήμα 8
Θέλετε να μείνουν τραγανά σημεία, όχι να μουλιάσει σαν τα σιροπιαστά των ζαχαροπλαστείων.
Βήμα 9
Αφήνετε πάλι στην άκρη να τραβήξει και βάζετε να κάνετε την κρέμα. Αν τρέξει σιρόπι στην πιατέλα το σκουπίζετε.
Βήμα 10
Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτετε 1 φλιτζάνι τσαγιού από την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 11
Αναμειγνύετε καλά, κατεβάζετε από τη φωτιά,
ρίχνετε τη μουλιασμένη ζελατίνη, ανακατεύετε, ρίχνετε και τη μαστίχα και
αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
Βήμα 12
Χτυπάτε το μασκαρπόνε να αφρατέψει και προσθέτετε τη σοκολάτα.
Βήμα 13
Τέλος προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί.
Βήμα 14
Στρώνετε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι,και την αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί, σχεδόν όλη τη νύχτα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου