Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Σούπα με καρότο, πατάτα και μοσχάρι

Υλικά για 4-6 άτομα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 σπόροι κάρδαμο, κοπανισμένοι
  • 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά (τσίλι)
  • 200 γραμμάρια άγρια μανιτάρια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κότσι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, σε μικρές φέτες
  • 2 καρότα, σε κομματάκια μπουκιάς
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε καλά και αλευρώνετε το κρέας. Ζεσταίνετε σε βαθιά κατσαρόλα το βούτυρο και τσιγαρίζετε το κρέας να ροδίσει παντού.
 
Βήμα 2
Ρίχνετε τις πατάτες και όλα τα λαχανικά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε για 5 λεπτά.
 
Βήμα 3
Ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών και τα μπαχαρικά. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 1 ώρα και 15 λεπτά.
 
Βήμα 4
Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτετε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.
 
Βήμα 5
Κατεβάζετε τη σούπα από τη φωτιά, την περνάτε από λεπτή σήτα, κρατάτε το κρέας και τα λαχανικά στην άκρη και ξαναβάζετε τον ζωμό στην κατσαρόλα.
 
Βήμα 6
Τα αφήνετε να πάρουν μία βράση για ακόμη 5 λεπτά και σερβίρετε μαζί με ζεστό ψωμάκι.
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου