Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Κρεατόσουπα

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κιλό στήθος αρνιού
  • Σέλινο
  • Μαϊντανό
  • Φύλλο δάφνης
  • Ελάχιστο θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 καρότα κομμένα σε φετάκια
  • 2 πράσα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κουσκούς
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρέας και το σκεπάζετε με νερό.
 
Βήμα 2
Όταν αρχίσει να βράζει, το στραγγίζετε.
 
Βήμα 3
Το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα με 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό και με ένα δεματάκι από αρωματικά χόρτα: Σέλινο, μαϊντανό, φύλλο δάφνης και θυμάρι.
 
Βήμα 4
Το βράζετε μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια το βγάζετε από το ζωμό του και το στραγγίζετε.
 
Βήμα 5
Σοτάρετε με το βούτυρο τα καρότα, τα πράσα και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Τα σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοψηθούν με το βούτυρο για 15 λεπτά.
 
Βήμα 6
Προσθέτετε το ζωμό κρέατος και το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε τη σούπα για 15 λεπτά.
 
Βήμα 7
Προσθέτετε το κουσκούς και το κρέας, αφού αφαιρέσετε πέτσες και κόκαλα και το κόψετε σε μικρά κομμάτια.
 
Βήμα 8

Αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμη και σερβίρετε

 

 

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου