Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Σφυρίδα λαδολέμονο

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 350 γραμμάρια σφυρίδα
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 3 μέτριες πατάτες μισοβρασμένες, κομμένες σε κύβους
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σοτάρετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Ρίχνετε το μισό μαϊντανό, τον άνηθο και τις πατάτες και τα σβήνετε με το κρασί.
 
Βήμα 2
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, τα τοποθετείτε, χωρίς το ζουμί, σε αλουμινόχαρτο.
 
Βήμα 3
Βάζετε από πάνω το ψάρι. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα από το λεμόνι, το τζίντζερ, το καρότο κομμένο σε κύβους, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τον άνηθο.
 
Βήμα 4
Αλείφετε με το αυγό το αλουμινόχαρτο, γύρω από τη γέμιση, για να μην κολλάει.
 
Βήμα 5
Ρίχνετε το λάδι και λίγο κρασί, το κλείνετε και το βάζετε στο φούρνο στο πρόγραμμα με αέρα. Το ψήνετε για μισή ώρα περίπου, στους 200 βαθμούς.

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου