Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Κροκέτες λαχανικών

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τις κροκέτες

  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 2 αυγά
  • 3 τριμμένες πατάτες
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 3 τριμμένα κολοκυθάκια
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα

Για το τηγάνισμα

  • 2 αυγά
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τις κροκέτες

Βήμα 1
Σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λάδι το κρεμμύδι, προσθέτετε τις πατάτες, τον αρακά, το καρότο, τα κολοκυθάκια, την μουστάρδα και ανακατεύετε.
 
Βήμα 2
Μόλις μαλακώσουν τα αφήνετε σε ένα μπολ να κρυώσουν.
 
Βήμα 3
Χτυπάτε τα αυγά, τα ρίχνετε στο μπολ και ζυμώνετε τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
 
Βήμα 4
Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι. μαϊντανό και μοσχοκάρυδο.
 
Βήμα 5
Πλάθετε σε κροκέτες και αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Για το τηγάνισμα

Βήμα 1
Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνετε μέσα τις κροκέτες αφού πρώτα τις έχετε περάσει από 2 χτυπημένα αυγά και έπειτα από τριμμένη φρυγανιά.
 
Βήμα 2
Ψήνετε 3 λεπτά από κάθε πλευρά, τις στραγγίζετε και απολαμβάνετε.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου