Υλικά για 4-6 άτομα
Για τις κροκέτες
- 1 φλιτζάνι αρακά
- 2 αυγά
- 3 τριμμένες πατάτες
- 1 τριμμένο καρότο
- 3 τριμμένα κολοκυθάκια
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
Για το τηγάνισμα
- 2 αυγά
- Τριμμένη φρυγανιά
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τις κροκέτες
Βήμα 1
Σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λάδι το κρεμμύδι,
προσθέτετε τις πατάτες, τον αρακά, το καρότο, τα κολοκυθάκια, την
μουστάρδα και ανακατεύετε.
Βήμα 2
Μόλις μαλακώσουν τα αφήνετε σε ένα μπολ να κρυώσουν.
Βήμα 3
Χτυπάτε τα αυγά, τα ρίχνετε στο μπολ και ζυμώνετε τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 4
Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι. μαϊντανό και μοσχοκάρυδο.
Βήμα 5
Πλάθετε σε κροκέτες και αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Για το τηγάνισμα
Βήμα 1
Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνετε μέσα τις
κροκέτες αφού πρώτα τις έχετε περάσει από 2 χτυπημένα αυγά και έπειτα
από τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα 2
Ψήνετε 3 λεπτά από κάθε πλευρά, τις στραγγίζετε και απολαμβάνετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου