Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Μαραθοκεφτέδες με φέτα

Υλικά για 4-6 άτομα
  • 3 ματσάκια μάραθο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ούζο
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 1 -2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 250 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • Προαιρετικά μία χούφτα ανάμικτα μυρωδικά ψιλοκομμένα (μυρώνια, καυκαλίθρες)
  • πιπέρι
  • Ηλιέλαιο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε και χοντροκόβετε τον μάραθο (εκτός από τα κοτσάνια) και τον ανακατεύετε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
 
Βήμα 2
Ζεσταίνετε μπόλικο ηλιέλαιο, παίρνετε δύο κουτάλια της σούπας και ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα μας.
 
Βήμα 3
Τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
 
Βήμα 4
Τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρετε ζεστούς.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου