Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
- 1 ζωμό κοτόπουλο
- αλάτι
- 3 κόκκους από μπαχάρι
- 4 ολόκληρα σπόρια από κάρδαμο
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μέτριες ντομάτες σε κύβους
- 2 φλιτζάνια μπάμιες
- 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
- 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μέτριο τηγάνι, ρίχνετε το κρέας, το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, κάρδαμο, τους κόκκους από μπαχάρι.
Βήμα 2
Ρίχνετε αρκετό νερό για να καλύψει το κρέας. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά.
Βήμα 3
Κρατάτε στην άκρη το κρέας και πετάτε το νερό και τα μπαχαρικά.
Βήμα 4
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι, όταν ζεστάνει προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
Βήμα 5
Προσθέτετε το κρέας με το κρεμμύδι και μαγειρεύετε μέχρι να αποκτήσει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
Βήμα 6
Ρίχνετε το σκόρδο, τη ντομάτα, τον τοματοπολτό και το ζωμό κοτόπουλου.
Βήμα 7
Ανακατεύετε για τρία λεπτά και προσθέτετε τις μπάμιες.
Βήμα 8
Ρίχνετε αρκετό νερό για να καλύψει το κρέας και το
αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για άλλα 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά
διαστήματα, έτσι δεν θα σπάσουν οι μπάμιες.
Βήμα 9
Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε για ένα λεπτό και σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου