Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021

Μοσχαράκι με μπάμιες

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
  • 1 ζωμό κοτόπουλο
  • αλάτι
  • 3 κόκκους από μπαχάρι
  • 4 ολόκληρα σπόρια από κάρδαμο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριες ντομάτες σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια μπάμιες
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μέτριο τηγάνι, ρίχνετε το κρέας, το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, κάρδαμο, τους κόκκους από μπαχάρι.

Βήμα 2
Ρίχνετε αρκετό νερό για να καλύψει το κρέας. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά.

Βήμα 3
Κρατάτε στην άκρη το κρέας και πετάτε το νερό και τα μπαχαρικά.

Βήμα 4
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι, όταν ζεστάνει προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.

Βήμα 5
Προσθέτετε το κρέας με το κρεμμύδι και μαγειρεύετε μέχρι να αποκτήσει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.

Βήμα 6
Ρίχνετε το σκόρδο, τη ντομάτα, τον τοματοπολτό και το ζωμό κοτόπουλου.

Βήμα 7
Ανακατεύετε για τρία λεπτά και προσθέτετε τις μπάμιες.

Βήμα 8
Ρίχνετε αρκετό νερό για να καλύψει το κρέας και το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για άλλα 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, έτσι δεν θα σπάσουν οι μπάμιες.

Βήμα 9
Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε για ένα λεπτό και σερβίρετε.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου