Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021

Σουβλάκια με χαλούμι, πιπεριές και κολοκυθάκια

Υλικά για 2-4 άτομα

  • χυμό ενός λεμονιού
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά καρέ
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 200 γραμμάρια χαλούμι κομμένο σε χοντρά καρέ

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού μαζί με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το τσίλι ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2
Κόβετε το κολοκύθι σε χοντρές φέτες, τις πιπεριές και το χαλούμι σε χοντρά καρέ και τα ρίχνετε στο μπολ της μαρινάδας.

Βήμα 3
Τοποθετήστε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 4
Στη συνέχεια καρφώνετε τα λαχανικά μαζί με το χαλούμι σε ξύλινα σουβλάκια και ψήνετε στο φούρνο στους 200 ° C για 20-30 λεπτά.



 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου