Υλικά για 2-4 άτομα
- χυμό ενός λεμονιού
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά καρέ
- 1 κολοκύθι κομμένο σε χοντρές φέτες
- 200 γραμμάρια χαλούμι κομμένο σε χοντρά καρέ
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού μαζί με το
ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το τσίλι ψιλοκομμένο,
αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2
Κόβετε το κολοκύθι σε χοντρές φέτες, τις πιπεριές και το χαλούμι σε χοντρά καρέ και τα ρίχνετε στο μπολ της μαρινάδας.
Βήμα 3
Τοποθετήστε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Βήμα 4
Στη συνέχεια καρφώνετε τα λαχανικά μαζί με το χαλούμι σε ξύλινα σουβλάκια και ψήνετε στο φούρνο στους 200 ° C για 20-30 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου