Υλικά για 4-6 άτομα
Για το κέικ
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 50 γραμμάρια σκόνη ινδικής καρύδας
- 200 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
- 5 αυγά
- 100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Για την επικάλυψη
- 1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
Εκτέλεση
Για το κέικ
Βήμα 1
Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μετράτε και κοσκινίζετε ξανά
με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, τα ψιλοκομμένα καρύδια και
το ινδοκάρυδο.
Βήμα 2
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη.
Βήμα 3
Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά.
Βήμα 4
Στη συνέχεια προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα.
Βήμα 5
Ρίχνετε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και προσθέτετε το μείγμα από αλεύρι.
Βήμα 6
Ανακατεύετε το μείγμα ελαφρά.
Βήμα 7
Βάζετε το μείγμα σε μια ρηχή φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι.
Βήμα 8
Ψήνετε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 60 λεπτά.
Βήμα 9
Όταν κρυώσει, το σκεπάζετε με ινδοκάρυδο και ψιλοκομμένα καρύδια.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου