Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο και καρύδια

Υλικά για 4-6 άτομα

Για το κέικ

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια σκόνη ινδικής καρύδας
  • 200 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
  • 5 αυγά
  • 100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

Για την επικάλυψη

  • 1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Για το κέικ

Βήμα 1
Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μετράτε και κοσκινίζετε ξανά με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, τα ψιλοκομμένα καρύδια και το ινδοκάρυδο.

Βήμα 2
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη.

Βήμα 3
Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά.

Βήμα 4
Στη συνέχεια προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα.

Βήμα 5
Ρίχνετε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και προσθέτετε το μείγμα από αλεύρι.

Βήμα 6
Ανακατεύετε το μείγμα ελαφρά.

Βήμα 7
Βάζετε το μείγμα σε μια ρηχή φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι.

Βήμα 8
Ψήνετε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 60 λεπτά.

Βήμα 9
Όταν κρυώσει, το σκεπάζετε με ινδοκάρυδο και ψιλοκομμένα καρύδια.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου