Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Ντομάτες ψητές με κρεμμύδι και σκόρδο

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 φλιτζάνι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 10 μέτριες ντομάτες ώριμες σφιχτές
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γαλέτα τριμμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε καλά τις ντομάτες. Τις σκουπίζετε και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Στη συνέχεια τις κόβετε στη μέση.

Βήμα 2
Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε για λίγο στην άκρη.

Βήμα 3
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό.

Βήμα 4
Βάζετε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα αναμειγνύετε.

Βήμα 5
Προσθέτετε αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε ξανά.

Βήμα 6
Με ένα κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μείγμα επάνω στις κομμένες ντομάτες. Περιχύνετε τις ντομάτες με ελαιόλαδο.

Βήμα 7
Τις αφήνετε 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί το ελαιόλαδο. Τις πασπαλίζετε με τη γαλέτα.

Βήμα 8
Βάζετε τις ντομάτες στο φούρνο να ψηθούν στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να σχηματίσουν από πάνω μια τραγανή κρούστα.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου