Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα δυόσμου

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 1/4 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου
  • 1/4 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι ξίδι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  •  Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 8 παϊδάκια αρνίσια

Εκτέλεση

Βήμα 1
Στο μούλτι ρίχνετε το τζίντζερ, δυόσμο, κόλιανδρο, μέλι, ξύδι, λάδι και αλατοπίπερο.

Βήμα 2
Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Δοκιμάστε και ρυθμίστε τα καρυκεύματα αναλόγως.

Βήμα 3
Ρίχνετε τα παϊδάκια με 1/4 από το μείγμα δυόσμου σε πλαστική σακούλα και σφραγίζετε αεροστεγώς.

Βήμα 4
Αφήνετε τα παϊδάκια στη μαρινάδα δυόσμου για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Βήμα 5
Ετοιμάστε μια σχάρα ή ένα λαδωμένο τηγάνι γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Βήμα 6
Βάζετε τα αρνίσια παϊδάκια πάνω στη σχάρα και μαγειρεύετε για 5 -7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 7
Βάζετε τα παϊδάκια σε πιατέλα και γαρνίρετε με την σάλτσα δυόσμου.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου