Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

Σουπιές με σπανάκι

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 3 ματσάκια μαϊντανό
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καθαρίζετε και πλένετε καλά τις σουπιές και τις κόβετε σε κομμάτια. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και στύβετε το λεμόνι.

Βήμα 2
Στη συνέχεια, τοποθετείτε το μαϊντανό και τις σουπιές στην κατσαρόλα, χωρίς νερό ή λάδι, επειδή οι σουπιές θα βγάλουν τα υγρά τους.

Βήμα 3
Μόλις ζεσταθούν λιγάκι, ρίχνετε το λάδι, ανακατεύετε και σκεπάζετε το φαγητό για λίγο.

Βήμα 4
Δύο με τρία λεπτά μετά προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε τις σουπιές να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά.

Βήμα 5
Ρίχνετε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και σε 10 λεπτά και ανακατεύετε.

Βήμα 6
Το αλάτι το βάζετε στο τέλος του μαγειρέματος για να μην σφίξει το φαγητό. Επίσης, βάζετε πιπέρι και σβήνετε το φαγητό με το λεμόνι.

Βήμα 7
Ανακατεύετε για να πάει παντού και σερβίρετε με φρέσκο ψωμί.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου