Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

Μοσχαράκι με πατάτες στη γάστρα

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 15 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 2 μικρά πορτοκάλια
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλευρώνετε το κρέας.

Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά ώστε να μαλακώσουν.

Βήμα 3
Προσθέτετε το κρέας και το σοτάρετε καλά σε όλες τις πλευρές.

Βήμα 4
Στύβετε τα πορτοκάλια και κρατάτε το εξωτερικό τους μέρος.

Βήμα 5
Ακολούθως, μεταφέρετε το μείγμα που υπάρχει στο τηγάνι σε μια γάστρα και προσθέτετε το χυμό και ένα ξύσμα πορτοκαλιού.

Βήμα 6
Βάζετε τριγύρω τις πατάτες κομμένες σε κύβους.

Βήμα 7
Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Βήμα 8
Σερβίροντας γαρνίρετε το πιάτο με το φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου