Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό φιλέτο πέρκας, κομμένο σε 4 μερίδες
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 1 φλιτζ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζ. κάπαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αφαιρέστε τη φλούδα και ψιλοκόψτε τις ντομάτες. Αφήστε τις σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά τους.
 
Βήμα 2
Βάλτε τις σε μια κατσαρόλα να πάρουν μια βράση μαζί με το λάδι, το σκόρδο, τις ελιές, την κάπαρη και τις πατάτες. Αν θέλετε προσθέστε αλάτι.
 
Βήμα 3
Όταν οι πατέτες είναι σχεδόν έτοιμες, αδειάστε τις μαζί με τη σάλτσα σε ένα ταψί, αλατίστε το ψάρι και βάλτε το πάνω από τις πατάτες, γυρίζοντάς το μια φορά μέσα στη σάλτσα.
 
Βήμα 4
Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για τουλάχιστον 30΄.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου