Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Κέικ με μπανάνα

 

Υλικά για 8 άτομα

Για τη ζύμη

  • 150 γρ. ρυζάλευρο
  • 75 γρ. πολέντα
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 3 κρόκους
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 3 μπανάνες ώριμες
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 400 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. βούτυρο
  • ½ στικ βανίλια

Εκτέλεση

Βήμα 1
Δουλεύουμε το βούτυρο μαζί με τα 2 άλευρα και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δουλεύουμε το μείγμα πολύ γρήγορα ώστε να μη ζεσταθεί πολύ.
 
Βήμα 2
Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα μαζί με τη βανίλια και κρατάμε στην άκρη.
 
Βήμα 3
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
 
Βήμα 4
Πλάθουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σαν πουρέ και τις προσθέτουμε μέσα στο μείγμα.
 
Βήμα 5
Ζεσταίνουμε σε ένα άλλο κατσαρολάκι το γάλα μαζί με τη βανίλια και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τις μπανάνες.
 
Βήμα 6
Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκινήσει να πήζει.
 
Βήμα 7
Παίρνουμε τη ζύμη, την ανοίγουμε σε πάχος 0,5 εκ. και κόβουμε σε 24 εκ. διάμετρο.
 
Βήμα 8
Με τη ζύμη που μένει κόβουμε με ένα ποτήρι μικρούς δίσκους για να γαρνίρουμε ύστερα από πάνω.
 
Βήμα 9
Ρίχνουμε μέσα στην τούρτα την κρέμα και επάνω βάζουμε τα δισκάκια που έχουμε κόψει.
 
Βήμα 10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρή και γαρνίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου