Υλικά για 8 άτομα
Για τη ζύμη
- 150 γρ. ρυζάλευρο
- 75 γρ. πολέντα
- 75 γρ. βούτυρο
- 3 κρόκους
- 90 γρ. ζάχαρη άχνη
- ½ κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 3 μπανάνες ώριμες
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 400 γρ. γάλα
- 3 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. βούτυρο
- ½ στικ βανίλια
Εκτέλεση
Βήμα 1
Δουλεύουμε το βούτυρο μαζί με τα 2 άλευρα και
προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δουλεύουμε το μείγμα πολύ γρήγορα
ώστε να μη ζεσταθεί πολύ.
Βήμα 2
Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο
ψυγείο να ξεκουραστεί. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα μαζί με τη
βανίλια και κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Πλάθουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σαν πουρέ και τις προσθέτουμε μέσα στο μείγμα.
Βήμα 5
Ζεσταίνουμε σε ένα άλλο κατσαρολάκι το γάλα μαζί με τη βανίλια και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τις μπανάνες.
Βήμα 6
Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκινήσει να πήζει.
Βήμα 7
Παίρνουμε τη ζύμη, την ανοίγουμε σε πάχος 0,5 εκ. και κόβουμε σε 24 εκ. διάμετρο.
Βήμα 8
Με τη ζύμη που μένει κόβουμε με ένα ποτήρι μικρούς δίσκους για να γαρνίρουμε ύστερα από πάνω.
Βήμα 9
Ρίχνουμε μέσα στην τούρτα την κρέμα και επάνω βάζουμε τα δισκάκια που έχουμε κόψει.
Βήμα 10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρή και γαρνίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου