Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Μπουτάκια κοτόπουλο με σκόρδο και λεμόνι

 Υλικά για 4 άτομα

  • 8 μπούτια κοτόπουλο
  • 600 ml ζωμό κότας
  • 15 σκελίδες σκόρδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και ανάβουμε τη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το σκόρδο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
 
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε ελαφρώς από όλες τις πλευρές μέχρι να χρυσίσει.
 
Βήμα 3
Το μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°c. Στραγγίζουμε το ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη.
 
Βήμα 4
Μοιράζουμε το σκόρδο και τις φέτες λεμονιού επάνω στο κοτόπουλο.
 
Βήμα 5
Προσθέτουμε το αλεύρι στο λίπος που έμεινε στο τηγάνι όπου σοτάραμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει χρώμα.
 
Βήμα 6
Προσθέτουμε το κρασί ανακατεύοντας συνέχεια και ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού.
 
Βήμα 7
Ρίχνουμε και το ζωμό και μαγειρεύουμε ώσπου η σάλτσα να πήξει και να γίνει απαλή.
 
Βήμα 8
Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα και τη ρίχνουμε επάνω στο κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στο φούρνο.
 
Βήμα 9
Μόλις είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου