Εκτέλεση
Βήμα 1
Βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και ανάβουμε τη φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το σκόρδο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε
για 40 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι,
προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε ελαφρώς από όλες τις πλευρές
μέχρι να χρυσίσει.
Βήμα 3
Το μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°c. Στραγγίζουμε το ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 4
Μοιράζουμε το σκόρδο και τις φέτες λεμονιού επάνω στο κοτόπουλο.
Βήμα 5
Προσθέτουμε το αλεύρι στο λίπος που έμεινε στο τηγάνι
όπου σοτάραμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει
χρώμα.
Βήμα 6
Προσθέτουμε το κρασί ανακατεύοντας συνέχεια και ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού.
Βήμα 7
Ρίχνουμε και το ζωμό και μαγειρεύουμε ώσπου η σάλτσα να πήξει και να γίνει απαλή.
Βήμα 8
Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα και τη ρίχνουμε επάνω στο κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στο φούρνο.
Βήμα 9
Μόλις είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου