Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Ρολό με nutella

 Υλικά για 8 άτομα

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά χωρισμένα
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 1 κ.γ. μπέκιν
  • 4 κ.σ. nutella
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 20 γρ. άσπρη σοκολάτα για τη γαρνιτούρα
  • 50 γρ. γάλα

 

Εκτέλεση

 Χτυπάμε τα ασπράδια και κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέκιν και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα ασπράδια σιγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε πολύ λεπτή στρώση 1,5 εκ. και ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς. Βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε επάνω σε ένα πανί μουσκεμένο. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε επάνω τη nutella. Ρολάρουμε πολύ καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Λιώνουμε τις 2 σοκολάτες ξεχωριστά μαζί με το γάλα σε μπεν μαρί. Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και γαρνίρουμε με τις 2 σοκολάτες κάνοντας γραμμές.

 

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου