Εκτέλεση
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π.
Βήμα 2
Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1 εκατοστού. Τις
βάζουμε μέσα σε νερό με αλάτι ψιλό για να φύγει η πικράδα για 1 ώρα
περίπου.
Βήμα 3
Αφήνουμε να στραγγίξουν, τις περνάμε στη συνέχεια από
το αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Τις αφήνουμε να είναι λίγο
σκληρές.
Βήμα 4
Στραγγίζουμε καλά από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στ
η συνέχεια σε ένα ταψί κάνουμε μία στρώση από τις μελιτζάνες.
Βήμα 5
Από πάνω κάνουμε μία δεύτερη στρώση με σάλτσα ντομάτας
και από πάνω μία στρώση με το πεκορίνο, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα
κομμένη σε ροδέλες.
Βήμα 6
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία τουλάχιστον για 1 φορά ακόμα.
Βήμα 7
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180° για 10 – 15 λεπτά και στο
τέλος τις βάζουμε λίγο στο γκριλ για να τις σερβίρουμε. Τρώγονται και
κρύες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου