Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά για 4 άτομα
  • 3 μελιτζάνες
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 2 μοτσαρέλες φρέσκες
  • 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  •  
  •  

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π.
 
Βήμα 2
Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1 εκατοστού. Τις βάζουμε μέσα σε νερό με αλάτι ψιλό για να φύγει η πικράδα για 1 ώρα περίπου.
 
Βήμα 3
Αφήνουμε να στραγγίξουν, τις περνάμε στη συνέχεια από το αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Τις αφήνουμε να είναι λίγο σκληρές.
 
Βήμα 4
Στραγγίζουμε καλά από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στ
η συνέχεια σε ένα ταψί κάνουμε μία στρώση από τις μελιτζάνες.
 
Βήμα 5
Από πάνω κάνουμε μία δεύτερη στρώση με σάλτσα ντομάτας και από πάνω μία στρώση με το πεκορίνο, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα κομμένη σε ροδέλες.
 
Βήμα 6
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία τουλάχιστον για 1 φορά ακόμα.
 
Βήμα 7
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180° για 10 – 15 λεπτά και στο τέλος τις βάζουμε λίγο στο γκριλ για να τις σερβίρουμε. Τρώγονται και κρύες.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου