Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Πικάντικη ελληνική πίτσα με μελιτζάνα

Υλικά για 4 άτομα

Για την πίτα

  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.σ. σουσάμι
  • 1/2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μελιτζάνα

  • 1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 1/2 κ. γ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 60 γραμμ. τριμμένο καπνιστό τυρί γκούντα

 

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σοτάρετε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και αφήστε τα στη φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα.
 
Βήμα 2
Ρίξτε αμέσως την πιπεριά Φλωρίνης, το βασιλικό, το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και ανακατέψτε. Διατηρήστε το μείγμα ζεστό στο σκεύος.

Για τις πίτες

Βήμα 1
Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά με το σουσάμι και το ελαιόλαδο και αλείψτε τις πίτες.
 
Βήμα 2
Ψήστε τις για 5′ στους 180°C. Κόψτε τις πίτες στα τέσσερα και απλώστε τις σε ένα ταψί.
 
Βήμα 3
Μοιράστε το μείγμα της μελιτζάνας πάνω στα κομμάτια, πασπαλίστε με το τυρί και γκρατινάρετε τις στους 180οC, μέχρι το τυρί να λιώσει.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου