Για την πίτα
- 4 πίτες για σουβλάκι
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.σ. σουσάμι
- 1/2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη μελιτζάνα
- 1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- 1/2 κ. γ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 60 γραμμ. τριμμένο καπνιστό τυρί γκούντα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σοτάρετε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια και το σκόρδο
στο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και αφήστε τα στη φωτιά για λίγα λεπτά,
μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα.
Βήμα 2
Ρίξτε αμέσως την πιπεριά Φλωρίνης, το βασιλικό, το χυμό
λεμονιού και τον μαϊντανό και ανακατέψτε. Διατηρήστε το μείγμα ζεστό
στο σκεύος.
Για τις πίτες
Βήμα 1
Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά με το σουσάμι και το ελαιόλαδο και αλείψτε τις πίτες.
Βήμα 2
Ψήστε τις για 5′ στους 180°C. Κόψτε τις πίτες στα τέσσερα και απλώστε τις σε ένα ταψί.
Βήμα 3
Μοιράστε το μείγμα της μελιτζάνας πάνω στα κομμάτια,
πασπαλίστε με το τυρί και γκρατινάρετε τις στους 180οC, μέχρι το τυρί να
λιώσει.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου