Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

  • Υλικά  για 4 άτομα

  • 400 γρ. ρύζι
  • 300 γρ. κολοκύθα βρασμένη και περασμένη στο μίξερ
  • 180 γρ. βούτυρο (100 γρ. στην αρχή και 80 γρ. για το δέσιμο)
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
  • 1 εσαλότ ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. amaretti μπισκότο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 σφηνάκι amaretto di Saronno
  • 100 γ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το εσαλότ, τον πουρέ κολοκύθας, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
 
Βήμα 2
Ύστερα, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί.
 
Βήμα 3
Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά.
 
Βήμα 4
Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια.
 
Βήμα 5
Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο.
 
Βήμα 6
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με το υπόλοιπο βούτυρο την παρμεζάνα και το σφηνάκι amaretto.
 
Βήμα 7
Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε γαρνίροντας με το μπισκότο που το έχουμε κάνει σκόνη.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου