Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Ριζότο alla carbonara

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ. ρύζι
  • 150 γρ. μπέικον κομμένο τετραγωνάκια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 κρόκους
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα φαρδύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά.
 
Βήμα 2
Προσθέτουμε το ρύζι και τοστάρουμε για 5 – 8 λεπτά ώσπου να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά.
 
Βήμα 3
Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 1 – 2 λεπτά να εξατμιστεί.
 
Βήμα 4
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά.
 
Βήμα 5
Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια.
 
Βήμα 6
Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο.
 
Βήμα 7
Σε ένα μπολάκι, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, το πεκορίνο, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά να δέσουν όλα μαζί.
 
Βήμα 8
Τελειώνουμε, δένοντας το ριζότο με το παραπάνω μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου