Υλικά για 4 άτομα
- 1 ½ κιλό χοιρινές μπριζόλες από το λαιμό
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα στη μέση
- 2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 ml maple syrup
- 5 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 150 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
- 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
- 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Κόβουμε τις μπριζόλες σε μικρά κομμάτια και τις
τηγανίζουμε σε πυρίμαχο αντικολλητικό σκεύος για 4-5 λεπτά την κάθε
πλευρά ώσπου να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Μεταφέρουμε σε πιατέλα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία,
τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και το τσίλι για 7-10 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν
και να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε για 5
λεπτά. Αδειάζουμε πάλι τις μπριζόλες στο σκεύος, τις πασπαλίζουμε με
αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Βήμα 4
Περιχύνουμε με το σιρόπι, το ξίδι από κρασί και το ζωμό.
Βήμα 5
Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Βήμα 6
Ρίχνουμε μέσα τα φασόλια, τα βράζουμε για 10-15 λεπτά,
τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και τα μοιράζουμε σε κολοκύθες που
έχουμε αδειάσει από τη σάρκα τους.
Βήμα 7
Σερβίρουμε με ρύζι, ανακατεμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου