Υλικά για 8 άτομα
2 φύλλα κουρού
Για τη γέμιση
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο τετραγωνάκιΕκτέλεση
Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο,
ρίχνουμε τις πράσες, τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα κομμάτια
κοτόπουλο, τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τσιγαρίζουμε και
σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 2
Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί για 20 περίπου λεπτά.
Βήμα 3
Σε μία άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε μία τύπου μπεσαμέλ,
λιώνουμε δηλαδή το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και
ρίχνουμε το ζωμό από κοτόπουλο που έχουμε ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι
να δέσει και να γίνει μία κρέμα.
Βήμα 4
Ρίχνουμε ύστερα την κρέμα επάνω στο κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος και το
αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά.
Βήμα 5
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ανοίγουμε το ένα φύλλο
σε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε τη γέμιση και τη
σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Βήμα 6
Κλείνουμε τις άκρες, κάνουμε μερικές τρύπες επάνω στο
φύλλο με το πιρούνι, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 190° για
περίπου μια ώρα.
Βήμα 7
Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε 10-15 λεπτά πριν την κόψουμε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου