Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με κόκκινο κάρι

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολος

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15’



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ





500gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 κόκκινα κρεμμύδια
2 κόκκινες πιπεριές
200 grκαρότα
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
2 κ.σ. πάστα κόκκινο κάρι
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες. Κόβετε τα κρεμμύδια, αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε σε φέτες τις πιπεριές. Κόβετε τα καρότα σε κομμάτια ή λωρίδες.

Ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας Βιτάμ σε ένα φαρδύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε τα καρότα, την πιπεριά και μαγειρεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι. Προσθέτετε τις λωρίδες κοτόπουλο στο τηγάνι και τσιγαρίζετε για περίπου 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Ξαναβάζετε τα λαχανικά στο τηγάνι.

Προσθέτετε το γάλα καρύδας, 100 mlνερό, την πάστα κόκκινο κάρι και τoν ζωμό λαχανικών. Αφήνετε να πάρουν βράση και μαγειρεύετε για ακόμα 5 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι (μπασμάτι ή τζάσμιν) και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό ή κολίανδρο.

Tip: Για ακόμη περισσότερη νοστιμιά μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα λαχανικά στο φαγητό σας, όπως κολοκύθι, αρακά, λάχανο.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου