Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Μελωμένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα

Βαθμός δυσκολίας: 3

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 1 ώρα και 15 λεπτά



 Υλικά 4-6 άτομα



1 κοτόπουλο 1.400 γρ. περίπου σε μερίδες

Για τη μαρινάτα

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 κ. σ. ελαιόλαδο
3 κ. σ. ξύδι
4-5 κόκκους μπαχάρι
3-4 γαρύφαλλα
½ μπαστουνάκι κανέλας

Για το μαγείρεμα

3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 Βιολογικό Κύβο Λαχανικών
600 γρ. κρεμμυδάκια κοκκάρια
2 Κυβάκια Μυρωδικών Σκόρδο
2 κ. σ. σταφίδα μαύρη
1 κ. σ. μέλι
1 κ. γ. μπούκοβο καυτερό, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάτας και βάζουμε το κοτόπουλο. Tο αφήνουμε να μαριναριστεί για 3-4 ώρες. Κατόπιν, το βγάζουμε και το σκουπίζουμε από τη μαρινάτα.

2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα πασπαλίζουμε με τα Κυβάκια Μυρωδικών Σκόρδο της Knorr. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, τα υγρά της μαρινάτας, τη σταφίδα, το μέλι και το μπούκοβο. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, το Κύβο Λαχανικών ,αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα.

3. Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές.





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου