Χρόνος προετοιμασίας : 15m
Χρόνος ψησίματος : 40m
Έτοιμο σε : 55m
Μια απλή και εύκολη συνταγή για κέικ αφράτο, ζουμερό και επιτυχημένο. Με την ίδια δόση μπορείτε να φτιάξετε 12 ατομικά μάφινς.
Υλικά
- 175γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη soft
- 175γρ. ζάχαρη
- 175γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
- 3 αβγά
- 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα ή ξυνόγαλα
- 2 καψουλάκια βανιλίνη
- λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Διαδικασία
1,Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς, βουτυρώνετε κι αλευρώνετε μια φόρμα μακρόστενη για κέικ χωρητικότητας 1 λίτρου.
2,Χτυπάτε
σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να
αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το γάλα ή το ξυνόγαλα και το
αλεύρι. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα που
έχετε προετοιμάσει και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για
35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του, να φουσκώσει και
να ψηθεί ως μέσα. Το τσεκάρετε μπήγοντας ένα καλαμάκι στο κέντρο του
κέικ. Πρέπει να βγει στεγνό, αλλιώς ψήνετε λίγο ακόμη.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου