Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Κέικ βανίλιας

Χρόνος προετοιμασίας : 15m
Χρόνος ψησίματος : 40m
Έτοιμο σε : 55m


Μια απλή και εύκολη συνταγή για κέικ αφράτο, ζουμερό και επιτυχημένο. Με την ίδια δόση μπορείτε να φτιάξετε 12 ατομικά μάφινς.
 


Υλικά

  • 175γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη soft
  • 175γρ. ζάχαρη
  • 175γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
  • 3 αβγά
  • 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα ή ξυνόγαλα
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Διαδικασία

1,Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς, βουτυρώνετε κι αλευρώνετε μια φόρμα μακρόστενη για κέικ χωρητικότητας 1 λίτρου.

2,Χτυπάτε σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το γάλα ή το ξυνόγαλα και το αλεύρι. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα που έχετε προετοιμάσει και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του, να φουσκώσει και να ψηθεί ως μέσα. Το τσεκάρετε μπήγοντας ένα καλαμάκι στο κέντρο του κέικ. Πρέπει να βγει στεγνό, αλλιώς ψήνετε λίγο ακόμη.





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου