Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Σαρδελες Λεμονατες

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΕΥΚΟΛΟΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 55’



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:


1 κιλό σαρδέλες
8 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 κ. σ. μουστάρδα Hellmann’sαπαλή
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κ. γ. ρίγανη
¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 μικρές σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

Σε ένα μικρό σκεύος ρίχνουμε περίπου ενάμιση ποτήρι νερό και προσθέτουμε τον «Σπιτικό» ζωμό μπουκέτο μυρωδικών, τον βράζουμε ανακατεύοντας έως ότου διαλυθεί, και περιχύνουμε τον ζωμό στις πατάτες, φροντίζοντας να σκεπάζει μέχρι τη μέση τις πατάτες.
Ψήνουμε για 40 λεπτά τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις σαρδέλες, κόβοντας με μαχαίρι το κεφάλι και τραβώντας το με μία απότομη κίνηση, ώστε να φύγουν και τα εντόσθια. Επίσης, ξύνουμε το δέρμα για να φύγουν τα λέπια και πλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό. Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνουν οι πατάτες.
Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, τοποθετούμε από πάνω τους τις σαρδέλες και αφήνουμε να ψηθούν για ακόμη 15 λεπτά.
Οι λεμονάτες σαρδέλες σερβίρονται ζεστές με τις πατάτες και την υπέροχη σάλτσα τους.







Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου